Προφίλ / Βιογραφικό

 

Ο Πέτρος Δ. Χαντζαρίδης, ιδρυτής και διευθυντής του διαιτολογικού γραφείου Clinical Diet, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Το 1991 εισήχθη στο τμήμα Κτηνιατρικής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη και ορκίστηκε Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού το 1996 έχοντας τιμηθεί με υποτροφίες και επαίνους από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Το 2000 εισήχθη κατόπιν κατατακτήριων εξετάσεων στο Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το 2003 έχοντας αποσπάσει και πάλι υποτροφίες από το Ι.Κ.Υ.

Ταυτόχρονα, ακολούθησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία από το 2000 έως το 2003 μεταπτυχιακές σπουδές στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων και στον Τομέα Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Το 2009 επελέγη από την Διεύθυνση Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού ως αποδέκτης τιμητικής εκπαιδευτικής υποτροφίας στο αντικείμενο της Διαιτολογίας. Το διακεκριμένο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (New York University) των Ηνωμένων Πολιτειών τον πρόκρινε ανάμεσα σε πολυάριθμους υποψήφιους επιστήμονες από όλο τον κόσμο και τον απεδέχθη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Κλινικής Διατροφής, από όπου και αποφοίτησε το 2010 με τον τίτλο του Master of Science in Clinical Nutrition, λαμβάνοντας τα ευμενή σχόλια κορυφαίων διεθνώς καθηγητών Διατροφής.

Έχει επιλεχθεί να υπηρετήσει σε πολλές υπεύθυνες θέσεις του Ελληνικού Στρατού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Τίρανα Αλβανίας, Σπάρτη, που απαιτούσαν συνδυασμό επιστημονικών και επιτελικών ικανοτήτων. Σήμερα υπηρετεί ως Διευθυντής του Διαιτολογικού Τμήματος του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, ενώ έχει διατελέσει και Διευθυντής του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής Στρατού της Σχολής Εφαρμογής Υγειονομικού.

Η καθημερινή επαφή του και η επιτυχής διατροφική υποστήριξη πολλών ασθενών σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς τους, και η ευρύτητα των σπουδών του είναι αυτή που του επιτρέπει να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα της τροφικής αλυσίδας, των διατροφικών κινδύνων και της ορθής αντιμετώπισής τους τόσο προληπτικά, όσο και στο έδαφος κλινικών καταστάσεων.

Κατόπιν αιτημάτων του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης έχει αναλάβει την εκπαίδευση πολλών τελειόφοιτων φοιτητών τους στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα σεμινάρια συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και έχει λάβει μέρος ως σύνεδρος και ως ομιλητής σε πολλά διεθνή και πανελλήνια συνέδρια. Είναι μέλος επιστημονικών οργανισμών, όπως:

-American Dietetic Association

-New York State Dietetic Association

-Ένωση Διατροφολόγων Διαιτολόγων Ελλάδος

-Ελληνική Ιατρική Εταιρία Παχυσαρκίας